Svenska
Gamereactor
recensioner
Good Job!

Good Job!

Med tillräckligt mycket momentum kan en simpel strömsladd braka igenom en låst jättedörr, inte sant? André har tagit sig ann både logistik- och kärnkraftsbranschen i Good Job, med blandade resultat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Som nyanställd ska man göra ett bra första intryck, utföra den tilldelade arbetsuppgiften med bravur på kanonkort tid och sedan krubba mandelkubb resten av dagen. Och jag har oftast varit en riktig förebildsknegare i Good Job. På första banan skulle jag flytta en projektor från ett rum till ett annat och bortsett från att varenda mellanchef fick tjugo kilo elektronik i ansiktet och att kontoret blev ommöblerat till en krigszon blev jag ändå ganska nöjd.

Så, Good Job går alltså ut på att utföra diverse enkla bestyr på olika banor där du bedöms utifrån hur lång tid det tog kontra hur många prylar du gjorde sönder på kuppen. Totalt rör det sig om runt trettio olika banor där arbetsuppgifterna både varierar och upprepas och under omständigheterna har jag ändå haft...ganska roligt. Helt okej-roligt, där några av sysslorna har varit genomtrevliga medan andra har känts som just ett arbete.

Good Job!
Det går finfint att rollspela sina vildaste kontorsdrömmar i Good Job.

Utannonseringstrailern (länk) är klockren sett till att fånga in spelglatt folk och oftast har spelet i sig varit precis så galet och kreativt inbjudande som det ger sken av att vara. Jag har förflyttat riktigt kulturdyra konstverk med jättedammsugare, spelat våldsam curling med viktiga lådor och rattat gaffeltruck med samma fackmannamässiga precision som i Ett kilo mjöl-sketchen. Vidare finns det också ett stabilt gäng riktigt svåra banor rent pusselmässigt där exempelvis ett virrvarr av kopparrör måste kopplas ihop för att varmvatten ska gå igenom ett gäng förångare och när jag får sammankalla hela hjärnfabriken till ett TV-spel så brukar jag också ha det riktigt trevligt. Där och då är Good Job förbannat roligt.

Detta är en annons:

Men sedan finns det också en hel hög med sysslor som inte är speciellt underhållande, där inte ens något explosivt kaos ser ut att vara lösningen - dock med brasklappen att jag själv kanske inte har kommit på det bästa tillvägagångssättet under min genomspelning. För att flytta runt trettio lådor till olika färgkoordinerade rum eller samla ihop badleksaker i en kista har varit direkt tråkigt, även om små sekvenser av kneget kan ge ett par muntra garv. Själva grunden i Good Job är nämligen den sladdriga fysiken och hur i princip varenda pryl runt omkring dig kan gå sönder och förmodligen kommer gå sönder så fort du nuddar den. Jag skulle exempelvis sätta upp trettiofyra stycken tavlor på rätt plats och trots att ingen, någonsin har varit lika försiktig i ett TV-spel som jag var då så krossades nästan varenda en av dem - antingen genom att jag trampade på dem eller för att de slogs ned från väggen medan jag kånkade på en sex meter bred dyrgrip i akvarell.

Good Job!
Designen är färgsprakande och härligt varierande under din resa upp för de nio våningarna. Arbetsuppgifterna stegras inte alltid i takt med dina befordringar men det gör detsamma då det alltid är trevligt att svabba klegg.

Med efterkloka ögon har min spelstil förmodligen varit för försiktig. På de senare banorna gick det nämligen upp för mig att en skadegörelsen hade väldigt mycket mindre inverkan på betyget än vad tiden hade så Good Job ska spelas som en tjur ska ridas, så att säga. Men även när jag hade rättat upp misstaget och spelat om ett par banor så kom tristessen smygandes ändå. Så sammanfattningsvis är Paladin Studios knegarsimulator en ojämn historia där vartenda samla lådor-uppdrag borde ha sparkats väck redan vid Beta-stadiet och gett plats till fler vilda påhitt i stil med när den jag får flyga runt på en vattenspruta med övertryck eller katapulta en elektronikklump över ett knökfyllt sammanträdesrum.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Oftast rolig spelbarhet, härlig spelfysik, klockrent slut
-
Vissa banor var bedrövliga, bitvis frustrerande
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
Good Job!Score

Good Job!

RECENSION. Skrivet av André Wigert

Med tillräckligt mycket momentum kan en simpel strömsladd braka igenom en låst jättedörr, inte sant? André har tagit sig ann både logistik- och kärnkraftsbranschen i Good Job, med blandade resultat...



Loading next content