Svenska
Gamereactor
recensioner
Taxi Chaos

Taxi Chaos

Henric har rattat runt i sin taxi och skjutsat passagerare i mardrömslika bilfärder och satt betyg på sin upplevelse...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Många är vi som blir nostalgiska när vi tänker tillbaka på SEGA-klassikern Crazy Taxi från millenieskiftet. De som känner väldigt starkt för Crazy Taxi har kanske därför varit lite nyfikna på vad den spirituella uppföljaren Taxi Chaos har att erbjuda. Svaret på den frågan är: inte mycket. Faktum är att du helst borde hålla dig borta från den här rätt meningslösa titeln.

De som inte är familjära med konceptet kanske undrar vad själva grejen med spelet är. Konceptet är tämligen enkelt att förstå. Du spelar som en taxichaufför, du kan välja att spela som den manliga karaktären Vinny eller den kvinnliga karaktären Cleo, och plockar sedan upp personer för att skjutsa dem till deras önskade destination. Målet är att göra det på så kort tid som möjligt och samtidigt erbjuda dem en häftig åktur för att imponera på dem och få dem att ge din resa ett högt betyg. Och det... är allt.

Taxi Chaos
New Yellow City kryllar av personer som vill bli skjutsade till olika destinationer.

Eftersom en spelsession utspelar sig under ett skift går allt också på tid. De potentiella passagerarna har olika färger för att du som spelare ska veta hur lång deras resa kommer ta. De gröna markörerna över deras huvuden visar exempelvis att deras resor är korta medan de röda markörerna antyder en lång resa som förvisso kan ge bättre belöning men också ta mer av din tid.

Detta är en annons:

New Yellow City, som Taxi Chaos utspelar sig i, är en färgglad och mysig sådan. Gatorna är högtrafikerade och även gångbanorna fylls av gångtrafikanter. Staden känns verkligen levande där passagerarna berättar om sin dag eller varför de ska till just denna destinationen. Samtalet med dig som förare känns till en början väldigt trevligt och intressant men snabbt inser man att samtalen upprepar sig. Bara under en halvtimmes speltid hade jag hört samma samtalsämne fyra gånger.

Taxi Chaos känns tämligen oinspirerat och innehåller inte mycket för att lyckas underhålla spelaren i mer än en timme. Snabbt blir uppdragen repetitiva och belöningarna känns som en enda stor axelryckning. Genom att uppfylla olika mål kan man låsa upp nya fordon som skiljer sig från de andra vad det gäller hastighet, acceleration, broms, vikt och boost. Utöver taxin du har från början finns sex nya fordon att låsa upp men det finns lite som motiverar en att uppfylla dessa.

Taxi Chaos
Ju mer du spelar, desto fler fordon kommer du att låsa upp.

Tre spellägen finns att välja mellan. I arcade har du 90 sekunder dig att skjutsa så många passagerare som möjligt. När du nått destinationen fylls tiden på och när noll sekunder återstår är ditt skift slut. Du kan då välja att spela om samma läge igen eller välja något av de andra två. För när du spelat arcade-läget tre gånger låser du upp pro mode. Ingenting är dock förändrat mer än att du nu inte får någon guidning i form av en pil som visar dig vägen till destinationen. Istället talar passageraren om vilken plats de vill åka till och det är upp till dig att köra dem dit. Det kan dock vara extremt svårt när ingen karta finns och staden ser identisk ut. Att veta var det där gymmet ligger känns därför orimligt svårt och i slutändan känns det här spelläget bara sadistiskt och fullkomligt meningslöst. Det tredje och sista spelläget freeroam behöver ingen ytterligare förklaring då principen är precis densamma som i arcade med undantaget att det inte finns någon tidsgräns att tänka på. Här kan man också samla olika samlingsföremål om man så vill, men precis som jag tidigare nämnt så känns det helt betydelselöst och ointressant.

Detta är en annons:

Det finns stor potential i att Taxi Chaos och jag hade därför önskat att man väntat lite till innan man släppte det. Ett onlineläge hade exempelvis varit oerhört välkommet där man hade kunnat tävla mot andra taxichaufförer om att bli New Yellow Citys bästa (och mest vårdslösa) taxichaufför. Spelet hade även behövt lite mer finslipning vad det gäller bilfysiken och konstiga kollisioner. Ibland när man landar med bilen efter att ha hoppat med den (ja, du kan hoppa med bilen) tar det tvärstopp som om man kört in i en osynlig vägg. Något som straffar dig för något du inte kan rå för.

Taxi Chaos
Att hoppa runt med din bil kommer, märkligt nog, att resultera i nöjdare passagerare.

Mitt goda råd är att, efter du har läst den här texten, glömma att Taxi Chaos ens existerar och spela Crazy Taxi om du vill uppleva vansinnesfärder. För detta mycket oinspirerade spel kommer knappast att underhålla dig i mer än 30 minuter innan det blir repetitivt och helt enkelt supertråkigt.

04 Gamereactor Sverige
4 / 10
+
Charmig grafik, bra röstskådespelare
-
Repetitivt, halvtaskig bilfysik, tråkiga spellägen, inget onlineläge, omotiverande belöningar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Taxi ChaosScore

Taxi Chaos

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Henric har rattat runt i sin taxi och skjutsat passagerare i mardrömslika bilfärder och satt betyg på sin upplevelse...

0
GRTV spelar det smygusla Taxi Chaos

GRTV spelar det smygusla Taxi Chaos

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Saknar du Dreamcast-tiden precis som vi gör? Sitta i kalsipperna i en svettig sacko-säck, proppa ansiktet fullt med pepparchips och spela Crazy Taxi så att det sved i...



Loading next content