Svenska
Gamereactor
recensioner
Bum Simulator

Bum Simulator

Patrik har slängt iväg sina ägodelar och börjat ett liv som hemlös utan minnen. Tillsammans med sin enda vän, en talande kundvagn. Ska de lösa mysterium tillsammans.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jag fick äran att inta rollen som en uteliggare i en ny skämt-simulering. Du spelar som en uteliggare som också i viss mån är alkoholist. Premissen för denna titel är enkel. Du vaknar upp i en gränd utan minne, den första personen du möter är en levande kundvagn. Hans namn är Carl Cartman och fungerar inte bara som en lagringsplats för allt du hittar på gatan utan också som en del av berättandet. Du kan rida på honom för att resa snabbare från plats till plats och fylla honom med saker. Berättelsen som inte är helt implementerad än bygger på att ett ondskefullt företag förvandlat Carl till en kundvagn och stulit din hjärna. Det innebär att du inte minns något av ditt tidigare liv och måste ta reda på vad som hänt. Berättelsen är inte i fokus utan snarare där för att ge kontext till karaktärernas beteenden.

Bum SimulatorBum SimulatorBum Simulator
Konsten längst till höger introducerar ofta narrativet. Det sker genom lite rörlig bild och berättande.

Konceptet är så tokigt som det låter med alkoholalkemi, exploderande duvor och en talande kundvagn. Jag kan däremot inte säga att det här föll mig i smaken. Grafiken är hiskelig och staden är livlös utan en egen identitet. Det var lite roande att skriva sin egen tiggarskylt och spelet har en egen dedikerad mittenfinger-knapp. Du kan också kasta duvor vilket är ett plus i alla former av spel. Samtidigt har det en ganska dum artificiell intelligens och polisen som jagar dig om du begår brott är lätt att lura. Få byggnader går att gå in i och mycket av min upplevelse har bestått av buggar. Inte ens bilarnas glas går att se igenom. För att göra saken värre är både bilister och trafikanter ofta kloner av varandra. Det återstår att se om tiden i "early access" kommer att hjälpa spelet, men klickar inte humorn faller spelet som ett korthus.

Bum SimulatorBum Simulator
Det är inte trevligt att titta på.
Detta är en annons:

Kan du se förbi buggar, ett ofärdigt spel på alla sätt och vis, risig grafik och uppskatta humorn kanske det finns en risk att du gillar detta. Jag ser potential i att kunna bygga saker som uteplatser att sova i, alkoholkemi och olika vapen som inkluderar duvor. Det som existerar just nu runt dessa system klarar inte av att använda det fullt ut eller underhålla mig. Min åsikt är ganska uppenbar, det här skulle behöva mycket mer tid i ugnen. Alla gånger jag fastnade i miljön, inte kunde trigga dialog eller slogs mot fiender som inte kan navigera spelvärlden. Då har jag inte ens nämnt problemen med uppdrag som inte avslutades eller den anonyma musiken i spelvärlden. Förvisso kan jag förlåta mycket då det inte är färdigt än. Jag måste därför ge det poäng när det förtjänar det, som exempelvis för sin bra konst. Den påminde mig lite om Borderlands och Bioshock hur märkligt det än låter. Trots det är Bum Simulator inget jag rekommenderar i dagsläget till någon. Tvärtom.

Bum SimulatorBum SimulatorBum Simulator
Kartan är inte för stor eller för liten utan lagom.
03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Bra temamusik, roliga duvor och alkoholkemi
-
Fult, tråkig humor, buggigt, dålig artificiell intelligens, livlös och identitetslös spelvärld.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Bum SimulatorScore

Bum Simulator

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har slängt iväg sina ägodelar och börjat ett liv som hemlös utan minnen. Tillsammans med sin enda vän, en talande kundvagn. Ska de lösa mysterium tillsammans.

7
Lev livet som lodis i Bum Simulator

Lev livet som lodis i Bum Simulator

NYHET. Skrivet av Andreas Blom

Nej, det är inget skämt. Det är på riktigt på ingång. Och det rätt snart. Playway (utgivarna bakom bland andra Car Mechanic Simulator-spelen) visade idag upp deras nästa...



Loading next content